Διαδραστικοί πίνακες

Το σχολείο διαθέτει από το 2011 διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι χρησιμοποιούνται στα τμήματα των προνηπίων και των νηπίων.

Ο διαδραστικός πίνακας αποτελεί ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τόσο τον εκπαιδευτικό όσο και τους μαθητές στην μαθησιακή διαδικασία. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά νηπιαγωγεία το οποίο γίνεται το δεξί χέρι της νηπιαγωγού και ταυτόχρονα μαγνητίζει την προσοχή των παιδιών καθιστώντας το μάθημα ιδιαίτερα ευχάριστο και δημιουργικό. Το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον, με περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής των παιδιών. Οι μαθητές ενθουσιάζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει ένας πίνακας με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται το ενδιαφέρον τους για το μάθημα. Ο διαδραστικός πίνακας είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη βέλτιστων μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Τα παιδιά με τη βοήθεια της αφής δημιουργούν σχήματα, ζωγραφίζουν, αντιστοιχίζουν και συγκρίνουν μεγέθη, σχηματίζουν εικόνες, συνθέτουν παραμύθια, γράφουν αριθμούς και γράμματα.

Με τον τρόπο αυτό οι έννοιες που διδάσκονται γίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές και αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία γίνεται αυτομάτως πιο ενεργή.

Οι νηπιαγωγοί έχουν στη διάθεσή τους απεριόριστο εποπτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους στο μάθημα των Αγγλικών, στα μέσα συγκοινωνίας ,στα ζώα και στα φυτά τα οποία προβάλλονται ζωντανά στην επιφάνεια του διαδραστικού πίνακα και συνοδεύονται από τους δικούς τους ήχους.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
pinakas1 pinakas2< IMG_3226 IMG_3255

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress