Μάθημα Αγγλικών

Μάθημα Αγγλικών με διαδραστικούς πίνακες. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΤΣΕΛΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ : (ΑΔΕΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ-ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ : ΠΤΥΧΙΟ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)

Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια

Στο επίπεδο αυτό οι μαθητές ενθαρρύνονται να  αγαπήσουν το μάθημα των Αγγλικών μέσα από δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά. Η διδασκαλία γίνεται μέσα από επιλεγμένα αγγλικά τραγούδια επιπέδου Pre-junior, μέσα από εικόνες και παραμύθια που εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μαθητών και τους κατευθύνουν στην ενεργητική μάθηση. Επίσης, χρησιμοποιούνται εποπτικά μέσα που περιλαμβάνουν κάρτες διδασκαλίας (Flashcards), CD player και διαδραστικό πίνακα για τη παρουσίαση μικρών εκπαιδευτικών βίντεο.

Στόχος σε αυτή την ηλικία είναι τα παιδιά να μάθουν να προφέρουν σωστά το όνομά τους στα Αγγλικά  και απλές λέξεις οι οποίες ηχούν παρόμοια σε σχέση με τα ελληνικά π.χ. Elephant, umbrella, tiger,  βασικές λέξεις που αφορούν στην οικογένεια (mummy, daddy)  και το φαγητό.

Αναφέρω το Βιβλίο που χρησιμοποιείται κατά τη διδασκαλεία:

  1. “Happy Hearts” starter J.Dooley –V.Evans , Express Publishing

 
Επειδή η διδασκαλία σε αυτές τις ηλικίες δε θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο σε βιβλία κατά τη διάρκεια των Αγγλικών λαμβάνουν χώρα και πολλές άλλες μορφές μάθησης διασκεδαστικές κι ευχάριστες για τα παιδιά.

Μουσική

Η μουσική και το τραγούδι είναι η αλήθεια πως μπορεί να ενώσει λαούς που διαφέρουν στη γλώσσα. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας rhymes, ευφάνταστους στίχους και τη μελωδία Αγγλικών παιδικών τραγουδιών διασκεδάζουνε και μαθαίνουνε ευχάριστα το Αγγλικό λεξιλόγιο.

 Τα τραγούδια επιλέγονται ανάλογα με τη διδακτική ενότητα που διδάσκεται κάθε φορά π.χ. το  «Hello Song», το «Calendar Song»,το «Shapes song»,το «The finger Family»

Υπάρχουν όμως και τραγούδια που συνδυάζουν και ανάλογες κινήσεις ,χορό όπως είναι:

If youre happy and you know it – αντίστοιχο του ελληνικού παιδικού τραγουδιού «Χαρωπα τα δυο μου χέρια τα χτυπώ»,The wheels on the Bus – σχηματίζοντας τρενάκι φανταζόμαστε ότι είμαστε επιβάτες ενός λεωφορείου που ταξιδεύει στον κόσμο,Row, row your boat – τα παιδιά χωρίζονται σε ζευγάρια και σχηματίζουν «βαρκούλες»

Ζωγραφική

Στα παιδιά μοιράζονται φωτοτυπίες με ευφάνταστες ζωγραφιές με ήρωες της Disney κι εκείνα τα ζωγραφίζουν. Οι φωτοτυπίες περιλαμβάνουν τα γράμματα των Αγγλικών και τα παιδιά μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν.

Παραμύθια

Ανάλογα με το θέμα διδασκαλίας επιλέγω και μια αντίστοιχη ιστορία με πολύχρωμες εικόνες κι ενδιαφέρουσα πλοκή προκειμένου τα παιδιά να εισαχθούν στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού εμπλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιό τους.

Το τραγούδι, οι κινήσεις και ο χορός πολλές φορές δεν αρκούν! Έτσι τα παιδιά εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία μάθησης μέσω του Θεατρικού παιχνιδιού.

Αφού διαβάσουμε ένα παραμύθι στα Αγγλικά, μοιράζουμε ρόλους και αναπαριστούμε την ιστορία. Τα παιδιά φορούν αυτοσχέδιες στολές και παρακινούνται ν’ αναπτύξουν τον προφορικό τους λόγο χρησιμοποιώντας απλές αγγλικές εκφράσεις.

Multimedia: Φυσικά κι ο κόσμος των πολυμέσων δε θα μπορούσε παρά να βοηθήσει τη διαδικασία μάθησης. Εκπαιδευτικά βίντεο, αγγλικά τραγούδια αλλά και η εκπαιδευτική διαδιακτυακή σελίδα του ΒΒC Children προβάλλονται στην οθόνη του διαδραστικού πίνακα και βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν το Αγγλικό λεξιλόγιο.
 
ΑΓΓΛΙΚΑ 20150121_103129
20150121_103336 20150217_120013

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress