Παροχές & Υπηρεσίες

Παιδοψυχολόγος

Η παιδοψυχολόγος επισκέπτεται το σχολείο συγκεκριμένες ημέρες οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα επισκέψεων της. Τις ημέρες αυτές η παιδοψυχολόγος συμμετέχει στις δραστηριότητες των παιδιών, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της όσον αφορά το κάθε παιδί (π.χ προσαρμοστικότητα, ευερεθιστικότητα, επιμονή, κ.α). Οι γονείς μπορούν κατόπιν συνεννοήσεως με τη διεύθυνση να μιλήσουν με την παιδοψυχολόγο τις ημέρες των καθορισμένων επισκέψεων της στο σχολείο.

Παιδίατρος

Η παιδίατρος επισκέπτεται το σχολείο μας δύο φορές το μήνα και εξετάζει όλα τα παιδιά. Στην πρώτη επίσκεψη εξετάζονται όλα τα νήπια και τα προνήπια και στη δεύτερη επίσκεψη τα βρεφικά και τα μεταβρεφικά τμήματα.

Τα παιδιά τις καθιερωμένες ημέρες επίσκεψης της παιδιάτρου παίρνουν το ειδικό ενημερωτικό έντυπο εξέτασης.

Λογοθεραπεύτρια

Η λογοθεραπεύτρια επισκέπτεται το σχολείο 2 φορές το χρόνο εξετάζοντας τα παιδιά του νηπίου και του προνηπίου όσον αφορά την εξέλιξη του λόγου χρησιμοποιώντας:

Α) τεστ άρθρωσης
Β) τεστ NETHERTON CONCEPT PROJECT (λεξιλόγιο)

Το οποίο περιλαμβάνει όλα τα φωνήεντα καθώς και τα συμπλέγματα της ελληνικής γλώσσας (λεξιλόγιο κ.α). Μετά την αξιολόγηση των τεστ οι γονείς ενημερώνονται και παραλαμβάνουν τα αποτελέσματα του τεστ από τη Λογοπαθολόγο. Κατά την επίσκεψη της λογοπαθολόγου δύναται να εξετασθούν και μικρότερης ηλικίας παιδιά αν συντρέχει δυσκολία στην άρθρωση και πάντα σε συνεργασία με την Παιδίατρο και τη Παιδοψυχολόγο του Σχολείου.

Μουσικοκινητική Αγωγή

Η φωνή μας, το περπάτημα μας, ο παλμός της καρδιάς , η αναπνοή είναι στοιχεία της ζωής και συγχρόνως της μουσικοκινητικής. Το orff είναι ένα παιδαγωγικό σύστημα με την τριλογία μουσική – κίνηση και ρυθμός. Έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στην ηλικία κάθε παιδιού, αντλώντας τα στοιχεία από την παράδοση κάθε τόπου. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι τα κρουστά όργανα της ορχήστρας orff, ρυθμικά σχήματα, το τραγούδι, τη δημιουργική και την εκφραστική κίνηση.

Θεατρικό παιχνίδι

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας με το οποίο τα παιδί προσεγγίζει τη θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι. Στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και στη ψυχολογία της αλληλεπίδρασης.

Μέσα από το παιχνίδι ρόλων ,ασκήσεις σωματικής έκφρασης, παιχνίδια μυθοπλασίας και αυτοσχεδιασμού τα παιδιά αναπτύσσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες, διευρύνουν τη φαντασία τους και δημιουργούν!

Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια

Μάθημα Αγγλικών

Μάθημα Αγγλικών με διαδραστικούς πίνακες.
Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια

Στο επίπεδο αυτό οι μαθητές ενθαρρύνονται να αγαπήσουν το μάθημα των Αγγλικών μέσα από δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά. Η διδασκαλία γίνεται μέσα από επιλεγμένα αγγλικά τραγούδια επιπέδου Pre-junior, μέσα από εικόνες και παραμύθια που εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μαθητών και τους κατευθύνουν στην ενεργητική μάθηση.

Μάθημα Χορού

Τα νήπια μας συμμετέχουν σε μαθήματα Κρητικών παραδοσιακών χορών. Η παιδική ηλικία είναι ο σπουδαιότερος συνεχιστής των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων. Σε άνετους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, τα νήπια διδάσκονται στοιχεία παραδοσιακών χορών.

Μαθαίνουν σιγανό ,σούστα, Χανιώτη κ.α. Τα παιδιά συνηθίζουν να χορεύουν σύμφωνα με το ρυθμό και τη μελωδία του κάθε τραγουδιού και παράλληλα μαθαίνουν να αξιολογούν θετικά την Κρητική παράδοση.

Φυσική αγωγή

Η κοινωνικοποίηση του παιδιού γίνεται και μέσα από ομαδικά παιχνίδια. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται , να υπακούνε στους κανόνες και να σκέφτονται λύσεις για την επίτευξη του θεμιτού στόχου. Επίσης, μαθαίνουν να σέβονται τους συμπαίχτες τους και τους αντιπάλους.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων όπως ευλυγισία , αντοχή , ταχύτητα , ευκαμψία (αλτικότητας, ισορροπίας) , φυσική κατάσταση μέσα από δρομικές ασκήσεις.

Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια

Μετακίνηση

Τρία ιδιόκτητα, σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολικά οχήματα μεταφέρουν καθημερινά με ασφάλεια τα παιδιά από το σπίτι στο σχολείο.

Τα παιδιά σε κάθε μετακίνηση τους συνοδεύονται από ένα έμπειρο και επαγγελματία οδηγό, και μία παιδαγωγό.

Καθώς στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε διαφορετικής οικογένειας και η άνεση των παιδιών, τα δρομολόγια είναι ευέλικτα και ολιγόλεπτα.

Οι περιοχές που καλύπτουν τα σχολικά μας λεωφορεία είναι:

Μάλια, Σταλίδα, Πισκοπιανό, Κουτουλουφάρι, Λ.Χερσονήσου, Ανάληψη , Κάτω Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνη Χάνι, Βραχόκηπο

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μία σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές οι οποίες αφορούν επισκέψεις μουσεία, μνημεία, εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α. καθώς και σε χώρους που ενδείκνυνται για παιχνίδι και ψυχαγωγία.Οι εκπαιδευτικές μας εκδρομές έχουν πάντα σκοπό την επαφή των παιδιών με τόπους που έχουν ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία (πολιτιστική, ιστορική, οικολογική).

Οι μετακινήσεις γίνονται με ευθύνη του σχολείου χωρίς συνοδεία γονέων.

Το σχολείο ενημερώνει για την κάθε επίσκεψη τους γονείς με ειδικό έντυπο νωρίτερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Σχολείο μας.

Διεύθυνση

Ανισσαράς Χερσονήσου

Ώρες Λειτουργίας

Από Νοέμβριο έως Απρίλιο
Δευτέρα – Παρασκευή 07:00πμ – 16:00μμ
Σάββατο & Κυριακή κλειστά

Τηλέφωνα & E-mail

Copyright 2018. Designed by Netwist