Μάθηση & Παιχνίδι

Μέσα από δραστηριότητες όπως η μουσική, η χοροκίνηση, το θεατρικό παιχνίδι, η φυσική αγωγή και τα αγγλικά επιδιώκουμε την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κινητικότητας του παιδιού, την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους, όπως και την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης και γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων.

Επίσης γνωρίζοντας την αξία του παιχνιδιού στο σχολείο, στο ημερήσιο πρόγραμμα μας εκτός από τις οργανωμένες δραστηριότητες σημαντική θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει το ελεύθερο παιχνίδι, δηλαδή η ελεύθερη απασχόληση των παιδιών στις γωνιές της τάξης. Μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν με τον δικό τους τρόπο, έχουν ευκαιρίες για αυτόνομες δραστηριότητες, συνεργάζονται αρμονικά και αλληλεπιδρούν!

Τα παραπάνω στοιχεία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι οργανωμένες δραστηριότητες και η ενασχόληση με παιχνίδια – αντικείμενα, δίνουν την ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε άμεση επαφή με πλήθος στοιχείων του φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει, κάνουν ευνόητη τη σύνδεση ανάμεσα στο παιχνίδι και τη μάθηση κατά την παιδική ηλικία.

Παροχές & Δραστηριότητες

Σχολική Νοσηλεύτρια

Εξωτερική Συνεργάτης: Στεφανάκη Μαρία

(ΑΤΕΙ Ηρακλείου Νοσηλευτικής, Σεμινάριο Σχολικής Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών)

Το σχολείο μας από το Μάρτιο του 2023 διαθέτει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σχολική νοσηλεύτρια, που έχει ως κύριο έργο την προαγωγή της υγείας, της υγιεινής και ασφάλειας στη σχολική μονάδα, παρεμβαίνοντας παράλληλα στα προβλήματα υγείας (επείγοντα ή μη) που προκύπτουν.

Παιδοψυχολόγος

Εξωτερική Συνεργάτης: Πατεράκη Αφροδίτη
Γραφείο: Λεωφόρος Δημοκρατίας 57, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. Επικοινωνίας: 2810280475

Η κ. Πατεράκη συνεργάζεται από το 1994 με το κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Τα Ζουζουνάκια».  Επισκέπτεται το σχολείο μας συγκεκριμένες ημέρες οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα επισκέψεων της. Τις ημέρες αυτές η παιδοψυχολόγος συμμετέχει στις δραστηριότητες των παιδιών, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις της όσον αφορά το κάθε παιδί (π.χ προσαρμοστικότητα, ευερεθιστικότητα, επιμονή, κ.α). Οι γονείς μπορούν κατόπιν συνεννοήσεως με τη διεύθυνση να μιλήσουν με την παιδοψυχολόγο τις ημέρες των καθορισμένων επισκέψεων της στο σχολείο.

Παιδίατρος

Εξωτερική Συνεργάτης : Μαθιουδάκη Πελαγία
Ιατρείο : Ούλοφ Πάλμε 22 , Μεσαμπελιές , Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. Επικοινωνίας : 2810238658 , 6977078800

Η κ. Μαθιουδάκη , η οποία συνεργάζεται με το σχολείο μας από το 2004 , επισκέπτεται το σχολείο μας δύο φορές το μήνα και εξετάζει όλα τα παιδιά. Στην πρώτη επίσκεψη εξετάζονται όλα τα βρεφικά και τα μεταβρεφικά τμήματα και στη δεύτερη επίσκεψη τα νήπια και τα προνήπια.

Τα παιδιά τις καθιερωμένες ημέρες επίσκεψης της παιδιάτρου παίρνουν το ειδικό ενημερωτικό έντυπο εξέτασης.

Λογοπαθολόγος

Εξωτερική Συνεργάτης : Πέπη Στεργιάκη
Γραφείο : Μεσαράς 3 (παραπλεύρως Jumbo) , Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. Επικοινωνίας : 2810542494

Η λογοθεραπεύτρια επισκέπτεται το σχολείο 2 φορές το χρόνο εξετάζοντας τα παιδιά του νηπίου και του προνηπίου όσον αφορά την εξέλιξη του λόγου χρησιμοποιώντας:

Α) test άρθρωσης

Β) test NETHERTON CONCEPT PROJECT (λεξιλόγιο) το οποίο περιλαμβάνει όλα τα φωνήεντα καθώς και τα συμπλέγματα της ελληνικής γλώσσας (λεξιλόγιο κ.α).

Μετά την αξιολόγηση των τεστ οι γονείς ενημερώνονται και παραλαμβάνουν τα αποτελέσματα του τεστ από τη Λογοπαθολόγο. Κατά την επίσκεψη της λογοπαθολόγου δύναται να εξετασθούν και μικρότερης ηλικίας παιδιά αν συντρέχει δυσκολία στην άρθρωση και πάντα σε συνεργασία με την Παιδίατρο και τη Παιδοψυχολόγο του Σχολείου.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους τα παιδιά παίρνουν μέρος σε μία σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές οι οποίες αφορούν επισκέψεις μουσεία, μνημεία, εκθέσεις, καλλιτεχνικά εργαστήρια κ.α. καθώς και σε χώρους που ενδείκνυνται για παιχνίδι και ψυχαγωγία. Οι εκπαιδευτικές μας εκδρομές έχουν πάντα σκοπό την επαφή των παιδιών με τόπους που έχουν ιδιαίτερη εκπαιδευτική αξία (πολιτιστική, ιστορική, οικολογική).

Οι μετακινήσεις γίνονται με ευθύνη του σχολείου χωρίς συνοδεία γονέων. Το σχολείο ενημερώνει για την κάθε επίσκεψη, τους γονείς, με ειδικό έντυπο νωρίτερα.

Μετακίνηση

Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολικά οχήματα μεταφέρουν καθημερινά με ασφάλεια τα παιδιά από το σπίτι στο σχολείο.

Τα παιδιά σε κάθε μετακίνηση τους συνοδεύονται από ένα έμπειρο και επαγγελματία οδηγό, και μία παιδαγωγό.

Καθώς στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε διαφορετικής οικογένειας και η άνεση των παιδιών, τα δρομολόγια είναι ευέλικτα και ολιγόλεπτα.

Οι περιοχές που καλύπτουν τα σχολικά μας λεωφορεία είναι:

Μάλια, Σταλίδα, Πισκοπιανό, Κουτουλουφάρι, Λ.Χερσονήσου, Ανάληψη , Κάτω Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνη Χάνι, Βραχόκηπο

Μάθημα Αγγλικών

Εξωτερική Συνεργάτης : Κατσιφαράκη Σοφία

Μάθημα Αγγλικών με διαδραστικούς πίνακες.
Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια.

Στο επίπεδο αυτό οι μαθητές ενθαρρύνονται να αγαπήσουν το μάθημα των Αγγλικών μέσα από δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχουν ενεργά. Η διδασκαλία γίνεται μέσα από επιλεγμένα αγγλικά τραγούδια επιπέδου Pre-junior, μέσα από εικόνες και παραμύθια που εξάπτουν τη φαντασία των μικρών μαθητών και τους κατευθύνουν στην ενεργητική μάθηση.

Μάθημα Χορού

Εξωτερική Συνεργάτης : Λουλουδάκη Μαρία

Τα νήπια μας συμμετέχουν σε μαθήματα Κρητικών παραδοσιακών χορών. Η παιδική ηλικία είναι ο σπουδαιότερος συνεχιστής των λαϊκών εθίμων και παραδόσεων. Σε άνετους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, τα νήπια διδάσκονται στοιχεία παραδοσιακών χορών.

Μαθαίνουν σιγανό, σούστα, Χανιώτη κ.α. Τα παιδιά συνηθίζουν να χορεύουν σύμφωνα με το ρυθμό και τη μελωδία του κάθε τραγουδιού και παράλληλα μαθαίνουν να αξιολογούν θετικά την Κρητική παράδοση.

Μόνο για Νήπια.

Μουσικοκινητική Αγωγή (Σύστημα orff)

Εξωτερική Συνεργάτης : Καλογεράκη Μαρία

Η φωνή μας, το περπάτημα μας, ο παλμός της καρδιάς , η αναπνοή είναι στοιχεία της ζωής και συγχρόνως της μουσικοκινητικής. Το orff είναι ένα παιδαγωγικό σύστημα με την τριλογία μουσική – κίνηση και ρυθμός. Έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στην ηλικία κάθε παιδιού, αντλώντας τα στοιχεία από την παράδοση κάθε τόπου. Το υλικό που χρησιμοποιεί είναι τα κρουστά όργανα της ορχήστρας orff, ρυθμικά σχήματα, το τραγούδι, τη δημιουργική και την εκφραστική κίνηση.

Φυσική αγωγή

Εξωτερικοί Συνεργάτες: Μακράκης Μιχάλης/ ΒαΪραμάκης Γιώργος

Η κοινωνικοποίηση του παιδιού γίνεται και μέσα από ομαδικά παιχνίδια. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να υπακούνε στους κανόνες και να σκέφτονται λύσεις για την επίτευξη του θεμιτού στόχου. Επίσης, μαθαίνουν να σέβονται τους συμπαίχτες τους και τους αντιπάλους.

Στόχος είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων όπως ευλυγισία, αντοχή, ταχύτητα, ευκαμψία (αλτικότητας, ισορροπίας) φυσική κατάσταση μέσα από δρομικές ασκήσεις.

Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, Προνήπια και Προ-προνήπια.

Θεατρικό παιχνίδι

Εξωτερική Συνεργάτης : Λουλουδάκη Μαρία

Το Θεατρικό παιχνίδι είναι ένα μέσο ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας με το οποίο τα παιδί προσεγγίζει τη θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι. Στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και στη ψυχολογία της αλληλεπίδρασης.

Μέσα από το παιχνίδι ρόλων ,ασκήσεις σωματικής έκφρασης, παιχνίδια μυθοπλασίας και αυτοσχεδιασμού τα παιδιά αναπτύσσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες, διευρύνουν τη φαντασία τους και δημιουργούν!

Στο μάθημα συμμετέχουν Νήπια, προνήπια και προ-προνήπια

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ:

Μουσικοπαιδαγωγός, καθηγήτρια πιάνου-ανώτερων θεωρητικών, απόφοιτος της σχολής Μουσικοκινητικής αγωγής/Σύστημα ORF η οποία βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Orff Institute της Αυστρίας. Επίσης κατέχει πτυχίο ωδικής, πιάνου και αρμονίας. Από το 2002 διδάσκει το μάθημα της μουσικής στο σχολείο μας.

ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ:

Απόφοιτη Επαγγελματικής Σχολής Χορού The Dorothy Stevens School of Dance and Theatre>> (1998-2001) και της ανώτατης Εθνικής Μουσικής και Χορού του Παρισιού (2001-2005). Τίτλοι Σπουδών: Anatomy and Physiology ISTD, History of Ballet RAD, History and Dance Development ISTD. Θεωρία Μουσικής Grade 2 Royal School Music,  Θεάτρου Speech, Grade 4 Victoria College of Music, Acting Grade 5 Victoria College of Music, GCSE Performing Arts Dance. Το 2001 απέκτησε τα πτυχία του κλασικού μπαλέτου, του μοντέρνου χορού και των παραδοσιακών χορών τηw Ευρώπης. Το 2003 απέκτησε στο Παρίσι το δίπλωμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Σημειογραφία και Ανάλυση της Κίνηση μαθαίνοντας στο σύστημα Benesh. Από το 2003 διδάσκει το μάθημα χοροκίνησης και θεατρικού παιχνιδιού στο σχολείο μας.

ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ:

Απόφοιτος τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών, με ειδικότητα στη προσαρμοσμένη φυσική αγωγή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εργάστηκε στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ) ασχολήθηκε με special Olympics (1o γυμνάσιο Σερρών). Από το 2013 εργάζεται ως Γυμναστής στο σχολείο μας.

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ:

Απόφοιτη Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πολυετής εμπειρία σε παιδικούς σταθμούς -νηπιαγωγεία. Από το 2022 διδάσκει το μάθημα των Αγγλικών στο σχολείο μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Σχολείο μας.

Διεύθυνση

Ανισσαράς Χερσονήσου

Ώρες Λειτουργίας

Από Νοέμβριο έως Απρίλιο
Δευτέρα – Παρασκευή 07:00πμ – 16:00μμ
Σάββατο & Κυριακή κλειστά

Τηλέφωνα & E-mail

Copyright 2021. Zouzounakia.gr