Βραβείο στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο Διηγείται»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά βραβεύτηκε το Νηπιαγωγείο «Τα Ζουζουνάκια» στη Χερσόνησο στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο Διηγείται». Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η τελετή έγινε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης παρουσία ανθρώπων των γραμμάτων της Τέχνης και της πολιτικής. Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Λύκεια, Σχολεία β’ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στο Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλίτικο Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό , τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν το ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορούσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!!

Το βραβείο παρέδωσε στη Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελένη Κυριακάκη –Λαμπράκη ο αναπληρωτής τομεάρχης του Υπουργείου Παιδείας κος Χρήστος Κέλλας εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η τρίτη διάκριση για το 2017 του συγκεκριμένου Σχολείου. Είχε προηγηθεί το Bronze βραβείο στα Education Business awards το Μάιο του 2017 όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες πρακτικές στην Εκπαίδευση. Επίσης τον Νοέμβριο του 2017 το Νηπιαγωγείο απέσπασε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά στην κατηγορία Αφίσα στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός μνήμες και όνειρα» το οποίο πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco.